Вибрационно Функциониране - Какво Определя Житейската Ни Пътека

Как Се Формират Преживяванията Ни?

Как да избираме мъдро, при положение че гледната ни точка е толкова ограничена и има толкова много, което умът ни не знае?

More...

Винаги имаме на разположение безкрайност от различни избори. Всеки избор води до съответното преживяване и ние никога не спираме да вземаме решения.

Последователността от решения формира пътека и ние се движим през мрежа от възможни пътеки. Тази мрежа е безкрайна и необятна, но със сетивата си възприемаме само малка частица от нея и я наричаме свой живот.

Сред всички възможни преживявания по мрежата от вероятности има такива, които предпочитаме, и такива, които не предпочитаме. Посоката, в която се движим, зависи от решенията, които вземаме в настоящето.

Ние обаче не можем да предвидим всички последствия, до които дадено решение ще доведе. Когато избираме да отидем в парка, нямаме представа кого бихме срещнали и какво би се случило. Освен това, не можем да видим къде водят всички възможни пътеки.

Логическият ум е твърде ограничен и няма капацитета да вземе предвид всички променливи и неизвестни.

Ето защо, ако разчитаме на него като основен инструмент за насочване по мрежата от вероятности, ние започваме да мислим твърде много и да се затрудняваме.

За щастие има друг, далеч по-прост и натурален начин, да се насочваме към преживяванията, които предпочитаме

 и имаме вродена способност да го използваме.

Вместо да се опитваме да разгадаем с ума си как да получим нещо, просто можем да се настроим на неговата честота, да усетим неговата есенция. Тя може да бъде въодушевление, изобилие, благодарност, забавление и така нататък.

Например можем да се запитаме: „Какво би било да се забавляваш от сърце? Какво е чувството да си прекарваш наистина добре?“.

Ако използваме малко въображение и се заиграем за няколко минути, хващаме вибрацията на забавлението. Ако задържим тази или която и да е друга честата, всичко се променя. Ето какво се случва:

Всяка вибрация, когато е активна, придава специфичен нюанс на чувството в нашето тяло. Настроението ни също се променя и започваме да гледаме на нещата по различен начин. Идват ни нови идеи, хрумвания и импулси. Това води до различни действия и, разбира се, събитията, които ни се случват, се променят.

Хващаме различен курс на движение по мрежата от вероятности.

От всички възможни пътеки ние разкриваме тази, която отговаря на нашата цялостна вибрация най-много.

Приемаме я като телевизионна програма в зависимост от настройката. Ако преобладаващата честота на човек е забавление, му се случват повече неща, забавни за самия него. Ако е главно благодарност, се показват повече неща, за които да бъде благодарен. Ако е предимно яд, попада на повече неща, на които може да се ядоса.

Без значение каква есенция държим в себе си, ние непрекъснато се движим към преживявания, които резонират с нея -  в повечето случаи без дори да го осъзнаваме.

Очевидно е. Ако обърнем внимание, ние бързо забелязваме, че нашите обкръжения и обстоятелства са точно отражение на честотата, която доминира в нас, на обичайната ни вибрация. Ако я променим, те също се променят.

Нашата единствена задача е да държим честотата, която предпочитаме. Всичко останало неизбежно идва като следствие. Просто е. Объркването идва само от ума и от неговите непрекъснати предположения, очаквания и проекции.

Нещата налекват,когато го оставим да сe отпусне, знаейки, че каквото и да се случи, ще отговаря на нашето вътрешно състояние.

Follow

За автора

Колекционирам кактуси и ударни музикални инструменти. Често ми казват, че имам заразителен смях. Никога не се разделям с електронния си четец. Обожавам да разпердушинвам загадъчни метафизични и психологически принципи вечер, на чаша вино. В сърцевината си, те винаги се оказват толкова елементарни, че е престъпление да не ги използваш.

>

Хей, свали си аудио записа "Предизвикани Случайности", ако искаш да ахнеш от съвпадения и свежи идеи!